Vaak gestelde vragen

Hoe en wanneer bezorgt BoerBack mijn pakket?

BoerBack bezorgt jouw bestelling gekoeld bij jou thuis. We leveren op donderdag en vrijdag. Jouw pakket bij ons ophalen kan natuurlijk ook.

Passen de vleespakketten in mijn vriezer?

Een pakket past (mits je goed kunt inpakken) in een lade van jouw vriezer.

Hoe lang kan ik het vlees van BoerBack bewaren?

Onze vleespakketten bevatten bevroren vlees, dat vacuüm verpakt bij je geleverd wordt. Bevroren vlees kan tot een jaar goed blijven in de vriezer. (Hoe groter en magerder het vlees, hoe langer het duurt voordat er enig kwaliteitsverlies optreedt).

Vlees is een levend product en kan enigszins van uiterlijk veranderen zonder bedorven te zijn. Zo kan vacuüm verpakt vlees door zuurstofgebrek iets kleur verliezen. Als het vlees echter even voor de bereiding uit de verpakking wordt gehaald, kan het “ademen” en komt de kleur vanzelf weer terug.

Los daarvan kunnen lichte verkleuringen zich voordoen omdat wij geen kleurstoffen en speciale gassen gebruiken om het vlees kunstmatig van kleur te voorzien, daarnaast gebruiken wij geen conserveringsmiddelen.

Is het vlees van BoerBack biologisch?

Ons vlees is niet biologisch. Bij BoerBack gaat het om (h)eerlijk vlees en een goed leven voor onze dieren. We streven er naar om zo lekker en gezond mogelijk vlees te produceren, op een manier die het welzijn van de dieren vooropstelt en de omgeving zo min mogelijk belast.

De lekkerste (voor)bereiding?

Ontdooien zonder kwaliteitsverlies is een langzaam en voorzichtig proces. Voor het beste resultaat doe je het zo:

Hoelang van tevoren moet ik het vlees uit de vriezer halen?
Je haalt het vlees een dag van tevoren uit de vriezer en legt het op een bord in de koelkast, zodat het rustig kan ontdooien. Grote stukken vlees hebben zeker 24 uur nodig om volledig te ontdooien. Je haalt het vlees, afhankelijk van de grootte, een half uur tot een paar uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Wanneer hal ik het vlees uit de  vacuümverpakking?
Zo’n  tien minuten voor het bereiden haal je het vlees uit de vacuümverpakking, zodat het even kan ademen en wat kleur terug kan krijgen.

Wat moet ik doen als ik het ontdooien vergeten ben?
Leg het vlees dan in de vacuümverpakking in een bak met koud water. Afhankelijk van de dikte van het vlees duurt dit 30-60 minuten. Gebruik geen warm water! Dan verkleurt het vlees!

Eet smakelijk!